Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 8 December 2013

TURUN BERAT BADAN DENGAN OMEGA GUARD SHAKLEE.




Assalamualaikum…



Haaaa..kali ini tajuk entry turun berat badan dengan omega guard Shaklee, Betul ke boleh kurus dengan omega nih? Eh… yaka? Tak kan kot? Minyak ikan boleh bagi kurus ke? 

Jawapannya ialah YA!!! Memang berat badan boleh turun dengan omega,malahan turun birtingket-tingket. Tapi mestilah dengan disiplin yang ketat ye. Maksunya tak boleh la makan berlambak-lambak makan vitamin smggu 5 kali je. Acaner nak turun?? No..No... tak leh camtu.hehe..Okey,Jom kita tengok mcam mana omega membantu turunkan berat badan kita.



LEMAK JAHAT yang terkumpul dalam badan kita memerlukan LEMAK BAIK untuk menguraikannya dan membakarnya. Pengambilan LEMAK BAIK yang dimaksudkan bukanlah daripada sumber seperti mayonis, minyak masak atau lemak haiwan TETAPI daripada sumber pemakanan sihat seperti ikan salmon, sardine, walnut serta flaxseed. Salah satu LEMAK BAIK yang bermanfaat untuk tubuh badan kita adalah Omega-3 Fatty Acids.



Omega-3 Fatty Acids mempengaruhi pelbagai jenis hormone yang dihasilkan oleh badan termasukLEPTIN yang merupakan hormone yang penting dalam pengawalan selera makan dan metabolisme. Ianya dihasilkan daripada lemak di dalam badan. Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. Pernah tak anda baru ja lepas makan..tapi tetap rasa lapar?? Mesti pernah kan, Tengah2 malam rasa lapo. Bangun mask megi,nak makan kek lah,coklat,nasi gorend dll.liza la tu. Hahaha. Sebenarnya perut anda telah penuh dengan makanan,tapi hormone jahat kita ni hantar signal bahawa kita lapar. Jahat kan, hihi..



 Oleh itu lepitin yang terdapat dalam omega telah membantu menghadkan rasa lapar. Maksud nya lepitin ni bantu dengan bagitahu kat otak kita bahawa kita tak lapar sebenarnya, itu hanya mainan perasaan sja. hehee... 

Kesimpulannya.. Jom try amalkan omega, In Shaa Allah turun bertingket-tingket punyaaa...LAagipun tak rugi beli sebab boleh share satu family. mak+ayah+anak semua boleh sebab omega juga baik untuk perkembangan minda anak-anak (omega kan minyak ikan) Okeh,jum!! Gabungkan omega dan Alfafa complex untuk kesan lebih hebat dan dapatkan berat badan idaman anda sekarang!!!
Tata :)





p/s : Bulan ni kan promo omega, dari harga RMXXX sekarang hanya tinggal RMXX. Fuhhhh.. tak kan tak nak??Jom order.

Pm/whatsapp : 017-4342965.
Email : ku_marzaliza@yahoo.com
 


Thursday, 5 December 2013

My E-day..


Assalamualaikum.... :)

Jom kahwin? Wahhhhh…mesti berbunga-bunga kan bila si kekasih hati tanya macam ni, mcam nak melompat-lompat sampai ke langit ke-7.Huuhuuu.. Sapa tak nak percintaan yg diakhiri dengan ikatan perkahwinan yg sah. Oh bahagianyaaaa.. hehe.. Sma jugak mcam sayerrrr,,,,Alhamdulillah..setelah  lebih kurang  4tahun lebih kami berkasih-kasihan dan bercintan cintun…bergaduh-gaduhan.. :P. Pada 11 May 2013 liza telah selamat bertunang dengan  si kekasih ati,let me call hima Mr F..ehem.. heheww… Tarikh ni kami pilih sebab 12 May adalah tarikh lahir tunang. Tapi memandangkan hari tu  adalah hari Ahad dan bagi orang kedah ni susah la sebab Ahad ramai org keja, So kami pilih hari Sabtu,diatas perbincangan bersama family,sebab memudahkan adik beradik dan kawan-kawan untuk datang.

Jom tengok gambaq.



ini org nya. hewheww.. makeup oleh my sis in law. simple2 ja. xamek pakeup kat butik pun. baju pun tempah buah sendiri ja. heee...save cost. lagipun bleh simpan wat kenangan. :)




hantaran semua buat sendiri ja, macam comel tak?macam cantik tak? hehee...



ini kain suit, Untuk dibuat baju melayu time akad nikah nanti.



cupcakes. order jah, takot buat nanti tak menjadi. alasan malas



small cupcakes, Order jugak. di http://cuitcutecakes.blogspot.com/



buah-buahan



malu2...huhuhu. ni bakal mak mertua.



my parents yg comel.



haaa.. ni la mak andam saya.,yg tlong makeup. hehe. aka my sis in law.eh adam dan mia pun ada.



:P



Ini dengan incik tunang, hehee,,, Semoga hubungan ini direstui Allah s.w.t dan dipermudahkan urusan perkahwinan kami nanti, Amin,,,

Sekian. 
Assalamualaikum...




p/s : Ekceli tunang bulan 5. Bru nak post entry,nmpak sangat malas kan.?
hehehe...




Vitamin C Sustained Release




Assalamualaikum.... :)

Emmmmmm..sedapnya buah oren.msam2 manis2...Kalau beli kat pasar malam 6bji rm5. Heheheheee..merapu pulak..Tahukah anda bahawa buah oren memberi banyak khasiat kepada badan kita?Buah oren mempunyai kaitan dengan kesihatan jantung, penglihatan, pelalian dan mengurangkan risiko penyakit kanser. Pada masa sama, buah oren ini turut memiliki kelebihan sebagai antioksidan, membantu perkembangan otak janin dan mengawal tekanan . Bagi mereka yang sibuk dan tidak sempat untuk mendapatkan buah oren,tak sempat nak p beli. Haaaa.jangan bimbang kerana ,Shaklee telah memperkenalkan Vitamin C Sustained Release dimana dapat membantu anda mendapatkan khasiat buah oren sebenar dalam satu kapsul. Ohhhhhsemmmm kan??? Heheheeeuuuu.

Vitamin C Sustained release ni adalah salah satu vitamin kesayangan liza dan pasti kesayangan semua orang jugak.. Nak taw sebab apa? Mestilah sebab khasiat dan keberkesanan yang dia ada. Ramai orang yang berebut untuk mendapatkan vitamin c ni sampaikan stok habesss!!!! Sampai setahun. Fuhhhh dahsyat kan?? Dan akhirnya pada penghujung bulan 10/2013 vitamin c ini telah kembali. Akhirnyaaaaaa...



Apa  yang best tentang Vita-C ni?
  • ·         setiap tablet Vita-C yang di ambil, mengandungi 500mg Vita C.setiap tablet itu melepaskan 100mg setiap jam.Jadi tubuh badan kita ni akan sentiasa ada vitamin C.
  • ·         100% semulajadi
  • ·         Tanpa bahan pengawet
  • ·         Tanpa pewarna
  • ·         Tanpa bahan tiruan
  • ·         Halal
  • ·         Dapat kelulusan KKM
  • ·         Tanpa GMO 

Siapa yang memerlukan Vitamin C?
  • Perokok
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vita C dalam badan.
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vita C dan mengakibatkan pengurangan Vita C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vita C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vita C menyokong sistem Imun dalam badan dan mengurangkan selsema yang berpanjangan.
Jom borong vitamin C ni. Jangan nanti dah habis menyesal tak sudah, sapa yang nak beli boleh pm liza okeh!
Tata :)
Pm/whatsapp : 017-4342965.
Email : ku_marzaliza@yahoo.com



Wednesday, 4 December 2013

Cara menjadi ahli Shaklee


Assalamualaikum...

Hai semua!!!
Sihat ke? Harap2 sihat lah ye, kalau tak sihat tu kena amalkan makan vitamin. Vitamin apa paling best? Konpemm la SHAKLEE!! Hehehee…  Okeh jom2…  Todayyy liza nak cerita tentang “Macam mana nak join jadi ahli Shaklee”. Haaaa.. tudia.. Sebenarnya liza pun baru ja join jadi ahli Shaklee ni, Ternyata memang sangat berbaloi.  Nak tahu macam mana nak jadi ? Ada dua cara untuk jadi ahli Shaklee ni. Mai kita tengok kat bawah ni.


1. Dengan membayar yuran keahlian RM75 sahaja
Yang penting sekali,tak da nak kena renew-renew. Sekali bayar sahaja, seumurrrrr hidup. Lepas anda bayar yuran keahlian ni,anda akan mendapat BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual. Sebenarnya terpulang pada anda samada join Shaklee ni anda just join untuk beli pada diri sendiri atau nak berbisnes.Itu pilhan anda, Tapi kalau nak cuba untuk berbisnes pun tak salah,sebab banyak keuntungan yang akan anda dapat.

Cara ke dua pula ialah….

2. Dengan membuat pembelian dalam satu resit berharga RM600++.
Haaa.. ini bermakna freeeee..!!! tak perlu bayar, Ohseeemmmm!!! kerana jika anda membeli barangan Shaklee RM600++ anda akan mendapat keahlian percuma. Fuhhhhh seronok kan? Sapa tak mauuuu… Pssss… liza join dengan cara kedua. Hehe. Liza kumpul order,Tanya kawan-kawan adik beradik sapa yang nak beli, Then ckup RM600++ liza submit order dengan kakak ipar liza merangkap my mentor/my master.  Hehehee…

Okey. Senang saja kan? Tak rugi apa pun join. Liza start join bulan 9/2013. Alhamdulillah setakat ni order tak pernah putus. Yang paling penting  bagi anda yang nak join Shaklee ni dan nak berbisnes,anda perlu bijak memilih rakan bisnes anda, Haaaa ini sebab liza ada bisnes group yg dikawal oleh my kakak ipar. Dalam group tu ada leaders2 yang sangat2 -membantuuu. Anda akan ditrain from  0 to 999999999!!! Okey? Jangan tunggu lagi, Bagi yang berminat untuk join boleh contact2 liza ye di 017-4342965, Jom join Shaklee sekarang!

Tata :)


Tuesday, 3 December 2013

Omega Guard Shaklee Suplemen Minyak Ikan TERHEBAT!!







Assalamualaikum dan Salam sejahtera... :)


Okey.. entry kali ni liza nak cerita tentang Omega Guard Shaklee. Maklumlah bulan ni ada promosi omega. harga pasti murahhhh berbanding harga asal. Jum kita tengok apa yg best sangat tentang Omega guard ni.

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.


Apa yang best sangat tentang Omega guard shaklee berbanding dengan produk-produk keluaran syarikat kesihatan lain ey? Ha meh tengok sini : 

  • Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.3x proses penyulingan taw!! bkan skali bkan 2x. huhu.. sbb tu sya cakap produk Shaklee adalah yg the BEST. Sbb shaklee amat mementingkan kualiti untuk pengguna
  • Teknologi ini juga dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etc. Kebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc.
  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana hati ikan mengandungi toksik yang tinggi dimana sangat tidak elok untuk tubuh badan kita.
  • Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain. Tengok tu? Macam2 kan yg Shaklee hasiklan dan kaji. Hanya yg terbaik diberikan untuk pelanggan tersayang.
  • Selai itu omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA.


Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain



Jadi..... Apa anda tunggu lagi? berdasarkan jadual di atas tu pun kita boleh menilai bahawa minyak ikan shaklee aka Omega Guard dari Shaklee ni mmg the BEST lah. Sapa yg perlukan nya? ibu mengandung,kanak-kanak,org dewasa yg nak bkar lemak2,pesakit jantung dan gout dan ramai lagi lah. Pendek kata untuk semua lah..!!.psssss...bulan ni ada promo taw. Bagi yang nak dapatakan dengan harga promo mai pm liza. Rugi sapa tak beli. dr RMXXX tinggal RMXX ja, Tak nak lg ka? huhuu... okey lah. penat berceloteh. Sekian untuk entry kali ni. Bertemu lagi kita di next entry, Bagi yang nak order. boleh pm/whatssapp liza di 017-4342965.fb https://www.facebook.com/laliza89.

Tata :)





Wednesday, 11 September 2013

ENERGY SOY PROTEIN (ESP)

Salam semua...


Okey sebelum ni saya tak pernah promot lg kan mngenai hot produk dri shaklee ni? okey ini msa nya... Jengg...jengg... heheheeh.. Produk ini adalah yg terlaris kerana mempunyai pelbagai manfaat untuk badan. So rugi lah kalau orang yang masih berfikir-fikir nak beli atau tidak nie. ESP ialah soya NON GMO dan Halal sudah semestinya!!!




Antaranya:

  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser.
  • Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut. Bagi wanita yang mengandung dah lepas bersalin amat lah sesuai untuk mengamalkan esp ni. Selain mencantikkan kulit ibu mengandung,baby dalam perut pon dpat manfaat tau!! iaitu kulit baby pon akn cantik jugak. Glowing gituuuu....heheheh
  • Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll. So,bg mereka yg bekerja,boleh la amal kan esp untuk memberi tenaga di pejabat dan rumah.
  • Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles. Membuatkan anda nampak muda dari usia sebenar. hehehe...
  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.




Tunggu apa lagi tu... meh order dengan saya meh,..untuk kesihatan dan kecantikan anda jugak kan??.
BEST PRICE dari saya untuk anda!
msg/wassap liza 017-4342965

Tuesday, 10 September 2013

Happy and Sad Ending

Heeeehuuuuuuuu.....

Nk ckap lagu mna pun xtaw. nk luah xtaw kt spa. kt dlm blog pon jd laaa....heee.... Alhamdulillah...tuhan syg cek. Nk uji hamba Nya yg lalai ni,,, huhukk... td msa lunch best ja snok jaa..excited sgat sbb p tgok baju tawen. mcm2 ada. snok tgok. 5,6 helai baju la jugak try.rambang mata. Tak pa hujung bulan bwak mr F p pilih... hehee .I feel like a princessss.. Ahaksss!

Tp yg xbest nyaaa.. msa balik tu.. ada bdak ofis call gtau yg itew lgggaq keta dia.?(ekceli ckit ja.clar ckit) Alahaiiii..terbang dwet..tp nk buat mcam mna dah memang salah sendiri kan. Sapa suh gatai langgaq... Terpaksa la bayar...sedih sungguh.. Dugaan agak nya nak kawen ni..and nak berbisnes.. Xpa cek redhooo... Huhuu.. Nanti kalo dapat untung bleh cover balik kan?. Heee.. In Shaa Allah...



Sunday, 8 September 2013

ATASI RABUN MATA DENGAN CAROTOMAX

Susah nya bila rabun kan?
Nak buat kerja apa pon payah.nak kena cari spek.
***leceh pulak nak pkai contact lanse yg bersifat sementara tu,,,,
****Jom order carotomax dengan saya.



Apa yang dapat anda perolehi daripada pengambilan CarotoMax yang berterusan?

  • Mempertingkatkan daya penglihatan dan membantu mengurangkan masalah berkaitan mata seperti rabun malam, rabun dekat, mata kering, astigmatisma, presbyopic, mata lesu, glaucoma, katarak, floaters, eyebag dan lingakaran hitam pada mata.
  • Untuk kecantikan kulit - mampu melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan acne. Penggunaan luaran pula boleh digunakan untuk merawat scabies, acne, ulser kulit, pustule, etc.
  • Mengukuhkan sistem imun
  • Mencegah kanser - penggunaan yang berterusan mampu menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser paru-paru dan payudara.
  • Menghalang infeksi - ia merangsang enzim membunuh kuman yang membawa penyakit sistem respiratori paru-paru, batuk, hepatitis, asma, dan selsema.
  • Melindungi epithelial - ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari dan saluran usus. 
  • Menggalakkan pertumbuhan yang normal dan sihat - menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gusi, gigi dan sistem reproduksi. Ia juga membantu penghasilan sperma yang sihat. 

MEALSHAKE TERBAIK UNTUK ANAK-ANAK ANDA

Apa itu mealshake??

Mealshake merupakan supplement multivitamin shaklee yang mudah dan pantas disediakan yang melengkapkan keperluan nutrisi untuk anak yang sedang membesar.Kebaikan Meal Shake Shaklee yang 1001 terutama memperbaiki selera makan anak yang picky eater, memperbaiki tahap kesihatan anak yang kerap demam, batuk, asthma dan kurang berat badan sememangnya diakui oleh ramai ibu bapa yang telah mencuba meal shaklee yang terbukti terbaik, berkesan dan semestinya selamat untuk kesihatan dalaman anak-anak.






Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee
-Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
-Menambah selera makan anak
-Anak tak mudah kerap jatuh sakit
-Membekalkan tenaga tambahan
-Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak
-Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
-Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
-Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula  kerana rasa french vanilla dan teksturnya seperti susu tepung
-Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
-Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
-Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan  protein

Order sekarang apa tunggu lagi, Hanya yang terbaik untuk anak-anak anda, :)
msg/wassap liza : 017 4342965




Thursday, 5 September 2013

SET KESUBURAN SHAKLEE HOT HOTTT!!

✿ SET KESUBURAN SHAKLEE ✿

Bagi pasangan yang sudah lama berkahwin,pasti tertungu kehadiran cahaya mata untuk menyerikan rumh tangga. Sudah pelbagai cara tradisional dan moden sudah dilakukan namun masih belum berhasil??


DAPATKAN SET KESUBURAN SUAMI ISTERI INI DENGAN HARGA PROMOSI OGOS' 13

Rezeki Allah s.w.t tentukan.. Kita haruslan berusaha,jom cuba dengan set Kesuburan SHAKLEE, Dapatkan segera! Sementara Stock masih ada!!! :)

==================================
✔✔✔ BAGAIMANA SET KESUBURAN SHAKLEE MEMBANTU UNTUK HAMIL?
✿ GLA Complex Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

✿ COQ HealthBagi kaum lelaki, COQ Health meningkatkan sperm count dan motility sperm. Ini bermakna ia boleh membantu mendapatkan sperma yang sihat untuk memastikan kesuburan di tahap maksimum. Menurut kajian, lelaki yang mengamalkan COQ 10 sebanyak 300 mg setiap hari selama 30 minggu, kualiti air maninya iaitu bilangan spermanya bertambah. Bilangan sperma yang mempunyai pergerakan aktif juga bertambah.

====================================
DAPATKAN SET KESUBURAN SUAMI ISTERI INI DENGAN HARGA PROMOSI OGOS' 13
Dapatkan segera! Sementara Stock masih ada!!!wassap/message liza 017-4342965



Alfafa Kawan Baik untuk kaum wanita..!! hehe...

Setiap pasangan suami isteri mesti mahukan yg terbaik untuk pasangan. Perlu saling melengkapi dan menjaga antara satu sma lain. Kita sebgai kaum wanita perlulah menjaga kebersihan...

Masalah KEPUTIHAN pasti menggangu keharmonian rumah tangga kan???
Jangan nanti sampai suami komplen.. Malu..malu... huhu.. kena jaga tue..takot jadi perkara yang tak diingini nanti..

Baik rawat sebelum terlambat!! disamping tanggani masalah keputihan,alfafa juga bertindak sebagai kacip fatimah,tak payah makan jamu2 yg kita tak tahu selamat atau tidak tuuu... 

Meh baca Testimoni di sini!! keputihan hilangg!! Ketat pon ketatt!huhuuuu ..opsss..


Berminat??
sms@whatsapp liza 017-4342965

Jangan malu-malu yerrr...



Wednesday, 4 September 2013

set tanggani HB rendah untuk mommy to be..!!!

Bagi bakal2 ibu pasti akan merasa pengalaman ini kan,iaiti HB rendah?? Sering lesu dan tak bertenaga?? Dah cuba makan macam2 tp msih tak berkesan??

Ketahui bahayanya HB rendah kepada IBU dan BAYI!

**Kesan kepada ibu**
· Ibu boleh pitam atau mudah pitam/pengsan
· Mengalami keguguran
· Mengalami kegagalan jantung
· Pendarahan semasa mengandung dan bersalin
· Risiko alami penyakit berjangkit

**Kesan kepada bayi dalam kandungan**
· Intrauterine growth restriction (IUGR) atau Pertumbuhan janin terbantut
· Lahir sebagai premi atau tidak cukup bulan
· Berat bayi yang lahir kurang 2.5kg
· Anak lemas semasa lahir atau Asphyxia
· Mati ketika dilahirkan atau stillbirth

Jom cuba Vitalea dan B kompleks!! Ramai yang dh cuba dan berpuas hati bila HB dah stabil!! Tak caya? Dah cuba baru tauuu!! Jangan risikokan kesihatan diri anda dan bayi dalam kandungan..berapalah sgt nilai vitamin nie..

Berminat?? call sekarang..!!


Set kesihatan SHAKLEE terbaik untuk anda,,,!!!


Bagi mereka yang masih tercari-cari suppliment kesihatan yang terbaik untuk kesihatan anda dan keluarga,dapatkan dengan Shaklee,sebuah jenama kesihatan yang tidak asing lagi. Sila google jika anda masih was-was dan ragu-ragu mengenai produk Shaklee. Terdapat pelbagai jenis vitamin yg baik untuk anda. Gerenti berpuas hati dan dijamin selamatttt!! untuk anak2,ayah,ibu bapa,suami dan isteri. semua ada...

Apa tunggu lagi? order sekarang dengan saya,
liza : 017-4342965. 


Monday, 2 September 2013

Assalamualaikum w.b.t..

Tujuan saya menghasil kan blog ini adalah untuk berkongsi pengalaman kehidupan seharian..pendapat dan lain-lain lagi, Semoga dengan ada nya blog ini dapat memberikan manfaat kepada semua..terutama mengenai produk Shaklee. 

Sekian..saya dengan ini merasmikan blog saya. hehehe...