Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 3 December 2013

Omega Guard Shaklee Suplemen Minyak Ikan TERHEBAT!!







Assalamualaikum dan Salam sejahtera... :)


Okey.. entry kali ni liza nak cerita tentang Omega Guard Shaklee. Maklumlah bulan ni ada promosi omega. harga pasti murahhhh berbanding harga asal. Jum kita tengok apa yg best sangat tentang Omega guard ni.

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.


Apa yang best sangat tentang Omega guard shaklee berbanding dengan produk-produk keluaran syarikat kesihatan lain ey? Ha meh tengok sini : 

  • Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.3x proses penyulingan taw!! bkan skali bkan 2x. huhu.. sbb tu sya cakap produk Shaklee adalah yg the BEST. Sbb shaklee amat mementingkan kualiti untuk pengguna
  • Teknologi ini juga dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etc. Kebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc.
  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana hati ikan mengandungi toksik yang tinggi dimana sangat tidak elok untuk tubuh badan kita.
  • Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain. Tengok tu? Macam2 kan yg Shaklee hasiklan dan kaji. Hanya yg terbaik diberikan untuk pelanggan tersayang.
  • Selai itu omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA.


Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain



Jadi..... Apa anda tunggu lagi? berdasarkan jadual di atas tu pun kita boleh menilai bahawa minyak ikan shaklee aka Omega Guard dari Shaklee ni mmg the BEST lah. Sapa yg perlukan nya? ibu mengandung,kanak-kanak,org dewasa yg nak bkar lemak2,pesakit jantung dan gout dan ramai lagi lah. Pendek kata untuk semua lah..!!.psssss...bulan ni ada promo taw. Bagi yang nak dapatakan dengan harga promo mai pm liza. Rugi sapa tak beli. dr RMXXX tinggal RMXX ja, Tak nak lg ka? huhuu... okey lah. penat berceloteh. Sekian untuk entry kali ni. Bertemu lagi kita di next entry, Bagi yang nak order. boleh pm/whatssapp liza di 017-4342965.fb https://www.facebook.com/laliza89.

Tata :)





No comments:

Post a Comment