Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 8 December 2013

TURUN BERAT BADAN DENGAN OMEGA GUARD SHAKLEE.




Assalamualaikum…



Haaaa..kali ini tajuk entry turun berat badan dengan omega guard Shaklee, Betul ke boleh kurus dengan omega nih? Eh… yaka? Tak kan kot? Minyak ikan boleh bagi kurus ke? 

Jawapannya ialah YA!!! Memang berat badan boleh turun dengan omega,malahan turun birtingket-tingket. Tapi mestilah dengan disiplin yang ketat ye. Maksunya tak boleh la makan berlambak-lambak makan vitamin smggu 5 kali je. Acaner nak turun?? No..No... tak leh camtu.hehe..Okey,Jom kita tengok mcam mana omega membantu turunkan berat badan kita.



LEMAK JAHAT yang terkumpul dalam badan kita memerlukan LEMAK BAIK untuk menguraikannya dan membakarnya. Pengambilan LEMAK BAIK yang dimaksudkan bukanlah daripada sumber seperti mayonis, minyak masak atau lemak haiwan TETAPI daripada sumber pemakanan sihat seperti ikan salmon, sardine, walnut serta flaxseed. Salah satu LEMAK BAIK yang bermanfaat untuk tubuh badan kita adalah Omega-3 Fatty Acids.



Omega-3 Fatty Acids mempengaruhi pelbagai jenis hormone yang dihasilkan oleh badan termasukLEPTIN yang merupakan hormone yang penting dalam pengawalan selera makan dan metabolisme. Ianya dihasilkan daripada lemak di dalam badan. Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. Pernah tak anda baru ja lepas makan..tapi tetap rasa lapar?? Mesti pernah kan, Tengah2 malam rasa lapo. Bangun mask megi,nak makan kek lah,coklat,nasi gorend dll.liza la tu. Hahaha. Sebenarnya perut anda telah penuh dengan makanan,tapi hormone jahat kita ni hantar signal bahawa kita lapar. Jahat kan, hihi..



 Oleh itu lepitin yang terdapat dalam omega telah membantu menghadkan rasa lapar. Maksud nya lepitin ni bantu dengan bagitahu kat otak kita bahawa kita tak lapar sebenarnya, itu hanya mainan perasaan sja. hehee... 

Kesimpulannya.. Jom try amalkan omega, In Shaa Allah turun bertingket-tingket punyaaa...LAagipun tak rugi beli sebab boleh share satu family. mak+ayah+anak semua boleh sebab omega juga baik untuk perkembangan minda anak-anak (omega kan minyak ikan) Okeh,jum!! Gabungkan omega dan Alfafa complex untuk kesan lebih hebat dan dapatkan berat badan idaman anda sekarang!!!
Tata :)





p/s : Bulan ni kan promo omega, dari harga RMXXX sekarang hanya tinggal RMXX. Fuhhhh.. tak kan tak nak??Jom order.

Pm/whatsapp : 017-4342965.
Email : ku_marzaliza@yahoo.com
 


No comments:

Post a Comment