Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, 14 February 2014

Kebaikan Vita-lea Ion Formula dari Shaklee

Assalamualaikum...

Dipagi yang Jumaat yg indah ini tiba2 terasa nak update blog. huhuhu..Lagipun dh lama sangat tak update. So arini terbuka hati untuk update dan kali ni nak berceloteh tentang vitamin shaklee lagi.. Ofkosss!!!! Hehehe.. Kali ni kita bercerita tentang Vitalea ion formula, Jom kita terjahhh...!!!

Keistimewaan Vitalea berbanding multivitamin lain?
Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif utk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting utk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yg paling ketat utk menjamin keaslian & keberkesanan produk. Wooowwww!!!! Jom kita tengok apa rupa vitalea ni.
Ni haaa.. ehh.. ni dedolu punyaaa. zman baru2 kemunculan vitalea. hehe.Pic sebenar dibawah yer..

Haaa..ini lah vitalea. bujur2 memanjang kaler hijau. Senang saja ditelan seperti gegula.. :)

Apa yang BESSSTTT sangat tentang Vitalea??
  •  Merupakan multivitamin terbaik yg terkemuka & lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin & mineral kritikal dalam jumlah yg seimbang utk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata & sistem imun dalam jangka masa panjang.
  •  2 kali lebih antioksidan utk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas.
  • 2 kali lebih kalsium utk pembinaan tulang.
  • 2 kali lebih magnesium utk mengekalkan rentak jantung, otot & fungsi saraf.
  • 2 kali lebih Beta karotena utk membentuk vitamin A yg lebih biopotent.
  • 3 kali lebih selenium utk melindungi paru-paru, kolon & prostat.
  • 3 kali lebih vitamin K utk menyokong proses pembinaan tulang.
  • 6 kali lebih boron utk menyokong kesihatan tulang.
  • 10 kali lebih Biotin yg menyokong proses pengeluaran tenaga

Siapa yg memerlukan Vita-Lea Shaklee?
~ Secara umumnya, ia untuk semua orang dewasa yg pentingkan kesihatan optimum. Lebih-lebih lagi kepada penggemar makanan segera, suka makan di luar, & yg makan ikut selera – bukan ikut gizi seimbang. (mcam sayerrr jerr..suka mkan fast food. huhuu..)

~ Mengandungi Beta Carotene yg membantu mengekalkan pertumbuhan badan, mengawal masalah penglihatan & membantu pembentukan tisu badan.
 ~ Diformulasi dengan Iron yg penting utk pembentukan sel darah merah di dalam badan.

~ Ibu mengandung yg selalu kena anemia. Tak perlu susah payah makan kerang atau organ dalaman lain. Zat besi perlu utk pembentukan sel darah merah buat janin/ bayi di dalam kandungan.

~ Ibu menyusu, terutama yg bayinya dah berumur 6 bulan ke atas. Kajian mendapati kandungan zat besi di dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan. Sebab itu ibu-ibu digalakkan memberi ikan bilis dalam makanan pejal pertama si manja. Dengan pengambilan Vita-Lea, In sha Allah kandungan zat besi di dalam susu ibu dapat dikekalkan pada paras yg selamat. Sebab itu kami mencadangkan Vita-Lea di dalam Set Penyusuan Shaklee kami.

~ Cegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk ni disebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit. Sebiji vita-lea mengandungi 75 mcg Iodine (as potassium iodide and sea kelp). Jika anda sedang menghidapi, atau diserang beguk, ambil 2 biji Vita-Lea sehari utk memperolehi sumber 150 mcg Iodine. Ya, In sha Allah.

~ Vita-lea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yng licin, rambut yg kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin & ini terdapat di dalam vitalea. Selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting utk diet atau slim yg mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu & menjadikan kulit sentiasa tegang.

~ Ibu-ibu yg mengandung & menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat & vitamin serta keperluan zat besi oleh si ibu & ianya juga penting utk tumbesaran anak.
Mengapa ada sesetengah ibu yg mengandung mahupun yg menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.
~Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut kerana:
* Ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut.
Perairan / laut yg telah tercemar.
* Tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya.
Selain itu, ianya bukan mudah utk didapati & harga yg tidak menentu.

Cakap banyak tak nak jom kita layan testimoni pulak





Jadi.. Jom cuba dan rasai kebaikan multivitamin dari Shaklee ni. Bulan Februari ada promosi taw. Jangan lepaskan harga promosi ni. Dapatkan sekarang juga.Harga saya pasti terbaikkk...! Rasai kebaikan dan keberkesanan vitalea ni, ^_^


Pm/whatsapp : 017-4342965.

No comments:

Post a Comment