Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 20 May 2014

10 Makanan Yang Membakar Lemak. Yess!!!!

Assalamualaikum wbt...

Sapa suka makan? Tapi nak kurus?? (give me 5..!! hehe) Selalu balik keja mesti plan xmau makan malam. tp last2 pukul 9mlm ke dapur pongpang2... siap... "Nasi goreng bila lapar" Hehehe...

 Haaa.. jom tengok sini. Boleh makan melantak sesuka hati,sambil2 tu membakar lemak. Kira nya 2 in 1 laaa… Hihihii..

Berikut adalah 10 Makanan Yang Membakar Lemak ~~

1.Oat 
Ia bukan sahaja mempunyai rasa yang hebat tetapi juga mengurangkan rasa lapar anda. Oat mengandungi serat yang membantu dan menstabilkan tahap kolesterol 




2. Rumput Gandum (WHEAT GRASS) :
Ia meningkatkan metabolisme dan membantu untuk mengurangkan lemak.



3. Teh Hijau:
Teh Hijau adalah salah satu yang paling berkesan yang boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan. Ia mengandungi Antioksidan yang membantu dan menstabilkan berat badan kita .Amik 2 cawan setiap hari teh hijau ini untuk hasil yang lebih baik.


4. Tomato :
Tomato membantu kita untuk membakar lemak dalam masa cepat. Ia juga membantu kita untuk menjauhkan diri dari kanser. Jadi Ambil tomato dalam diet anda secara berkala.


5. Coklat Gelap :
Coklat gelap mengandungi Flavonoid, ciri-ciri anti -radang yang membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol dalam darah. Ia merangsang pertumbuhan serotonin dalam darah dan juga membakar lemak.




6. Telur:
Telur adalah sumber yang kaya dengan protein dan rendah kalori. Telur membantu kita untuk membina otot dan membangunkan kolesterol baik .


7. Epal
Epal diperkaya dengan antioksidan yang kuat dan makanan tambahan lain. Paling penting ia mengandungi pektin yang membantu untuk mengurangkan sel-sel lemak di dalam badan.


8. Bawang putih:
Bawang putih mengandungi Allicin yang mempunyai ciri-ciri anti -bakteria membantu kita untuk mengurangkan lemak dan membuang kolesterol tidak baik 


9 Green Cili :
cili hijau mengandungi Capsaicin yang membantu untuk membangunkan sel-sel pertumbuhan badan dan membakar kalori dalam masa cepat


10 Madu:
Madu adalah salah satu yang terbaik untuk membakar lemak. Tambah madu dalam air suam dan minum setiap hari pada awal pagi .





Lepas ni p pasaraya boleh la borong makanan2 ni. heheh...
Oh ya xlupa juga Shaklee pun ada vitamin untuk bakar lemak. Bg yg mlas nk cri makanan2 ni.. boleh ambil
-Herbalax- Alfalfa
- Lechitin

Yg nak order vitamin tu mcam biasa. Anda boleh msg/whatsapp
liza : 017-4342965
:)

Sunday, 11 May 2014

Akibat lama tinggalkan vitamin c.....

Assalamualaikum w.b.t


Uhukk…uhukk… hachumm…!! Hatudia bersin dah, Huhuu.. Letih xhabis lagi. Minggu lepas cuti hari pekerja spent 3hari 2mlam late honeymoon ke Langkawi ngan husband, Best sgt, nnt sya tempek gambor yer,Hehehe..  Pastu jumaat lepas family ajak ke penang, tdo satu ari. Sebenar nya mmg penat xhabis lg,tp memandangkan kssian kt mak ayah dan tuntutan permintaan abg dan kak ipor,ku gagahi jua walaupun penat belum habis dan selsema mula mendatang, Husband xikot sbb kerja.. dan dia pun izinkan sya p. (baik kan dia.? Hihiihi)  Xpa lah. Sya tggal satu ari jer. Behave yer syg. Hihihi…

Waktu kt Penang tu dh mula sobsob2 dh… Tdo plak kt hotel,dgan aircond yg sgt sejuk,akibat nya..bgun pagi ketat hidung. Haduyai…..Bila selsema ni baru terfikir.. eh! Hahah. Bru tingat,dh dekat 2-3mggu xmkan vitamin c. Akibat nya mcam ni la. Selsema nak demam semua ada. Mungkin sbb letih sama,xcukup rehat.Jadi,semalam  terus telan vitamin c sebelum tdo. Bangun pagi ni dah rsa sihat sikit. Dengan izin Nya.  Kenapa saya amek vit c bila selsema? Ini sebab vit c ni adalah imuniti,vitamin kebal saya! Hehehe..

Jemput makan vit c. nyum2.
dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari jangkitan dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka.
  ia juga berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

So lepas ni xleh skip dah ambil vit c, kalo dak…cmni la. Merah hidung2. Huhuhu..Oh ya jgan lupa. air msak pun kena cukup,kalo tak mcm mna nk sihat kan?
Bagi yg nak beli vitamin c sustained release ni..boleh
Whatsapp/wechat/line/telegram
Liza : 017-4342965
cod : sg petani,gurun.

Thursday, 8 May 2014

Mealshake Shaklee atasi masalah pemakanan anak? Betul ker??


Assalamualaikum wbt :)


Hari ini nak crita tentang salah satu lg produk Shaklee iaitu Mealshake. Mealshake ni ada bermacam2 fungsi, Ada yang Tanya liza,mealshake ni untuk kanak-kanak je ka? Tak laa,,, dewasaa pun boleh  Tapi entry kali ini nak fokus untuk  kanak-kanak dulu. Next entry pulak kupas untuk dewasa ye. Okehh jom ibu-ibu bapak2 kita cekidouttt!!!


Apakah kandungan Mealshake??
 Meal Shake mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. 
·     Meal Shake juga mengandungi anti oksidan iaitu vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.

  • Meal Shake mengandungi protein untuk membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah.
  • Meal Shake mengandungi vitamin B  yang lengkap untuk membina sel-sel darah merah yang sihat.
  • Meal Shake mengandungi fiber atau serat yg memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.
  • Meal Shake mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee

  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Menambah SELERA makan anak
  • Anak tak mudah KERAP JATUH SAKIT
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  • Mengatasi masalah SEMBELIT kanak-
  • Sebagai cara untuk MENAMBAH BERAT anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk PERKEMBANGAN TULANG yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  • Sesuai untuk anak-anak yang OBESITI kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein



Macam mna cara pengambilan mealshake yang betul?

KANAK-KANAK yg berumur 1tahun keatas.
-1 sudu besar Meal Shake boleh campur dalam susu atau minuman lain.
-sekiranya anak anda tidak mahu minum susu yang di campur dengan Meal Shake, anda boleh cuba membuat minuman sejuk seperti dicampur dengan serbuk koko dan disimpan di dalam peti sejuk..sangat lazat!

Betul ka mealshake ni bekesan untuk atasi masalah pemakanan anak2 anda?Jom kita tengok testimoni. Cakap saja tak nak. jom kita tengok bukti, :)











Haaa.. tengok? Rmai kan ibu bapa yg berpuas hati dengan mealshake. Ibu bapa mana tak nak anak sihat dan cergas kan? Bagi yang nak dapatkan mealshake ni boleh direct :

Pm/whatsapp : 017-4342965.
Email : ku_marzaliza@yahoo.com