Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 11 May 2014

Akibat lama tinggalkan vitamin c.....

Assalamualaikum w.b.t


Uhukk…uhukk… hachumm…!! Hatudia bersin dah, Huhuu.. Letih xhabis lagi. Minggu lepas cuti hari pekerja spent 3hari 2mlam late honeymoon ke Langkawi ngan husband, Best sgt, nnt sya tempek gambor yer,Hehehe..  Pastu jumaat lepas family ajak ke penang, tdo satu ari. Sebenar nya mmg penat xhabis lg,tp memandangkan kssian kt mak ayah dan tuntutan permintaan abg dan kak ipor,ku gagahi jua walaupun penat belum habis dan selsema mula mendatang, Husband xikot sbb kerja.. dan dia pun izinkan sya p. (baik kan dia.? Hihiihi)  Xpa lah. Sya tggal satu ari jer. Behave yer syg. Hihihi…

Waktu kt Penang tu dh mula sobsob2 dh… Tdo plak kt hotel,dgan aircond yg sgt sejuk,akibat nya..bgun pagi ketat hidung. Haduyai…..Bila selsema ni baru terfikir.. eh! Hahah. Bru tingat,dh dekat 2-3mggu xmkan vitamin c. Akibat nya mcam ni la. Selsema nak demam semua ada. Mungkin sbb letih sama,xcukup rehat.Jadi,semalam  terus telan vitamin c sebelum tdo. Bangun pagi ni dah rsa sihat sikit. Dengan izin Nya.  Kenapa saya amek vit c bila selsema? Ini sebab vit c ni adalah imuniti,vitamin kebal saya! Hehehe..

Jemput makan vit c. nyum2.
dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari jangkitan dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka.
  ia juga berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

So lepas ni xleh skip dah ambil vit c, kalo dak…cmni la. Merah hidung2. Huhuhu..Oh ya jgan lupa. air msak pun kena cukup,kalo tak mcm mna nk sihat kan?
Bagi yg nak beli vitamin c sustained release ni..boleh
Whatsapp/wechat/line/telegram
Liza : 017-4342965
cod : sg petani,gurun.

No comments:

Post a Comment