Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 8 May 2014

Mealshake Shaklee atasi masalah pemakanan anak? Betul ker??


Assalamualaikum wbt :)


Hari ini nak crita tentang salah satu lg produk Shaklee iaitu Mealshake. Mealshake ni ada bermacam2 fungsi, Ada yang Tanya liza,mealshake ni untuk kanak-kanak je ka? Tak laa,,, dewasaa pun boleh  Tapi entry kali ini nak fokus untuk  kanak-kanak dulu. Next entry pulak kupas untuk dewasa ye. Okehh jom ibu-ibu bapak2 kita cekidouttt!!!


Apakah kandungan Mealshake??
 Meal Shake mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. 
·     Meal Shake juga mengandungi anti oksidan iaitu vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.

  • Meal Shake mengandungi protein untuk membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah.
  • Meal Shake mengandungi vitamin B  yang lengkap untuk membina sel-sel darah merah yang sihat.
  • Meal Shake mengandungi fiber atau serat yg memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.
  • Meal Shake mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee

  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Menambah SELERA makan anak
  • Anak tak mudah KERAP JATUH SAKIT
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  • Mengatasi masalah SEMBELIT kanak-
  • Sebagai cara untuk MENAMBAH BERAT anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk PERKEMBANGAN TULANG yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  • Sesuai untuk anak-anak yang OBESITI kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein



Macam mna cara pengambilan mealshake yang betul?

KANAK-KANAK yg berumur 1tahun keatas.
-1 sudu besar Meal Shake boleh campur dalam susu atau minuman lain.
-sekiranya anak anda tidak mahu minum susu yang di campur dengan Meal Shake, anda boleh cuba membuat minuman sejuk seperti dicampur dengan serbuk koko dan disimpan di dalam peti sejuk..sangat lazat!

Betul ka mealshake ni bekesan untuk atasi masalah pemakanan anak2 anda?Jom kita tengok testimoni. Cakap saja tak nak. jom kita tengok bukti, :)











Haaa.. tengok? Rmai kan ibu bapa yg berpuas hati dengan mealshake. Ibu bapa mana tak nak anak sihat dan cergas kan? Bagi yang nak dapatkan mealshake ni boleh direct :

Pm/whatsapp : 017-4342965.
Email : ku_marzaliza@yahoo.com




No comments:

Post a Comment