Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 12 June 2014

Kebaikan ESP untuk Kulit anda



Assalamualaikum... :)

 Kulit wajah yang cantik dan gebu pasti menjadi idaman setiap wanita, kan? Sapa yg tak nak cantik. Macam saya,bila jerawat mula tumbuh panik sungguh, kalau satu tak pa lagi,tapi bila masuk 2,3 memang susah hati sangat2. Takot bertompok-tompok parut jerawat. Bila suami mula complain kita yg nak merajuk pulak. Huhuhu.. 

Comel kan siti ni. Kulit dia cantik sangattt.. p/s : Sorry yer pinjam pic awok jap ct, :P


Salah satu produk yang terbaik untuk kulit dari Shaklee ialah Energy Sop Protein (ESP) Jom kita tengok. Apa yang best tentang ESP ni. sebelum tu nak cakap siap2 ye yang ESP ni BUKAN UNTUK WANITA MENGANDUNG sahaja! jangan salah faham ye. ESP ni sesuai untuk semuaaa. Yang belum kawen, dah kawen, orang2 tua, even kanak2 atas setahun pon boleh minum skali. Dannnn, LELAKI pon boleh minum. So, kalau si Isteri dah beli, boleh laa kongsi dengan anak dan suami. complete JIMAT. Hehe. 




Kebaikan ESP pada kulit

-20 asid amino dalam ESP akan menjadikan kulit kelihatan lebih berseri dan anjal.

- Menggalakkan pertumbuhan semula kulit dan otot serta mengurangkan kedutan
- Warna kulit akan kelihatan lebih sekata.
-Membantu menghilangkan parut jerawat di muka,kulit kelihatan lebih halus dan mulus.
-Rendah lemak,tanpa koletrol
-Baik untuk hormone. (kacang soya kaya dengan isoflavones. Hormon yg tidak stabil menyebabkan banyak jerawat dimuka.
-Membantu pembentukan sel-sel baru dan mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
- Untuk ibu sedang mengandung dan juga sedang berpantang amat disarakan pengambilan ESP,


Apa kandungan ESP?
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan soya. Pengasingan protein yang pertama dicipta oleh Dr. SHaklee pada awal 70-an. Ujian klinikal telah membuktikan bawah Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.






Energising Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO' (non-Gemetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (1 canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.


Perbezaan ESP dengan soya lain
1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi


Cara pengambilan ESP ialah
sehari tidak boleh lebih 3 sudu besar, terpulang nak minum
sekali gus atau nak bahagi 3. Boleh dicampur bersama minuman kegemaran
mcm milo/horlicks etc
p/s: tidak boleh di bancuh dengan air panas mendidih, kerana ia boleh
rosakkan struktur protein. Jangan ambil esp bersama teh atau kopi
kerana ia mengganggu penyerapan vitamin.


Selain dari diminum,ESP juga boleh dibuat masker.Tak payah beli masker2 kat kedai dah. :) 

                                                        
                                 CARA BUAT MASKER ESP
 Ambil 1 sudu kecil ESP, bancuhkan dengan sedikit air sejuk.
                 Apply di muka sehingga penuh dan rata.
 Biarkan semalaman / bagi yang tak selesa tidur dengan masker boleh cuci selepas 2-3  jam.



 Harga untuk ESP ni ialah rm150. Bagi yang nak dapatkan harga lebih murah,boleh tak? Bolehhh... jum join jadi ahli. Boleh jimat sehingga 20% taw.Untuk dapatkan ESP ni,dan teringin nak jadi ahli boleh contact saya yer. 24/7.Setakat ni saja share untuk kalini. Assalamualaikum ~



Pm/whatsapp : 017-4342965.Email : ku_marzaliza@yahoo.com

No comments:

Post a Comment