Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 22 October 2014

Cerita Kucing : Tompi



Harini rasa nak share psai budak buas sekoq ni. hehehe. Kucing peliharaan liza dan husband. ekceli kat umah ada dua ekor kucing. tapi arini liza crita pasai tompi dulu. kiki next entry okeh!

Tompi, liza dan husband start bela dalam bulan 3. iaitu 3 bulan selepas kami kahwin. time tu liza sunyi. bila husband p keja shift malam, duduk rumah sorg2,memang terasa perasaan takot tu. Jadi liza dah start merungut kt husband yg liza bosan. Time tu ada jugak terpikir nak amek kucing kat market ja,janji comel.tapi husband pulak tak mau,memilih hehehe.

Setelah lama mencari dan memujuk....Akhirnya.. kawan kepada husband telah dengan baik hatinya memberi kucing yg dia bela. waktu tu sapa yg paling seronok kalo bukan liza.! hehhehe.bagi free plak tu,liza dok tengok kat internet jual paling kurang pun rm200. Alhamdulillah rezeki... Husband cakap hadiah birthday. Eh boleh plak camtu? kawan dia yg bagi,bukan dia. errr.. apa2 pun tq! Kawan husband ada 4 ekoq anak kucing. sekoq betina dan lagi 3 ekoq jantan. jadi kawan dia bagi yg jantan. suruh kami pilih. husband pilih tompi sebab dia cakap tompi paling comel. entah la liza tengok sama ja smua. smua comel!!!

Asal Usul Nama Tompi

Nama tompi ni liza yg bagi, Nama ni liza dapat dari cerita Sejoli. Lakonan maya karin dan bront paralee. btui dak eja nama? btui la kot. Okeh tompi ni nama karakter dalam filem tu lakonan ezad jasmin. Liza rasa nama ni cute sangat! Maka tompi menjadi pilihan hati,



Ni waktu 1st time p amek Tompi kat tuan lama dia.




Omey tak sayer?? Tompi tanya tu sila jawab. Hahah. Abaikan muka tuan saya yg berjerawat didahi itu. rujuk entry ini untuk ketahui punca jerawat tuan saya. 


Ni Tompi yang sekarang. 10month!! Semoga membesar bagaikan juara!! Oh ya gambar diatas sekali permulaan entry tadi waktu tompi umo 10month jugak. odw g cucuk vaksin.



No comments:

Post a Comment