Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, 24 October 2014

Kenali Carotomax Shaklee

Ramai yang tahu bahawa Carotomax Shaklee sangat berkesan untuk atasi masalah rabun mata. Tahukah anda Carotomax Shaklee juga sesuai untuk awet muda,kesihatan jantung,kulit,antioksidan,dan mencegah Alzheimer.Haaa,,, banyakkan? Jom kita ketahui dan kenali dengan lebih lanjut mengenai Carotomax Shaklee.

CAROTOMAX® menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk: 


  •   Memelihara kesihatan yang baik. *
  •   Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu. 
  •   Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir.
  •   Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

Tahukah anda Carotomax Shaklee mempunyai vitamin A terbaik untuk kesihatan tubuh badan kita? Vitamin A merupakan salah satu vitamin larut lemak dan juga antioksidan yang baik untuk mengawal radikal2 bebas.


Manfaat Carotomax Shaklee yang perlu anda tahu

1) Lebih selamat daripada Vitamin A - Penemuan tewal vitamin adalah pd tahun 1912 iaitu vitamin A.Didapati juga pengambilan berlebihan Vitamin A akan menyebabkan toksisiti.Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pd tahun 1932 satu prekursor Vitamin A dan beta karotena didapati selamat pengambilannya.

2) Mempertingkatkan penglihatan- Ia menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap.Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam),rabun dekat,presbyopic,astigmatism,xerophtalmia (mata kering),kelesuan mata,glaucoma,katarak,floaters,eye bag dan gegelung hitam mata.

3) Meredakan penyakit kulit- Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psorisis ,senile palgue ,kulit kering,kulit gugur ,jerawat dan akne.Penggunaan luaran untuk merawat pustule,scabies,akne dan ulser kulit.

4) Melindungi Epithelial - Ia memelihara lapisan luar korna,rongga oral,usus,perut,paru-paru,bronkus,pundi kencing,ovari semsa disintegrasi tisu,merawat ulser saluran usus.

5) Melawan Kanser dan Oksidasi - Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sisitem imun,melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bhahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser.Ini mengurangkan risiko kanser,terutama sekali  kanser paru-paru dan payudara. Ia megurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mat yang teroksida.

6) Menghalang Infeksi - Merangsang enzim membunuh kuman,menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit respiratori paru-paru,batu,hepatitis,ashtma,flu dan selsema


Bagi yang mahu dapatkan produk Shaklee ini,anda boleh hubungi saya di Pm/Email/Whatsapp/wechat/line/telegram liza : 017-4342965 facebook : https://www.facebook.com/laliza89 pages : https://www.facebook.com/Gurunsid : https://www.facebook.com/falizashop2013 email : ku_marzaliza@yahoo.com cod : sekitar sg petani.gurun dan sewaktu dengannya,

No comments:

Post a Comment