Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 27 October 2014

Pasar Kemboja Parit Buntar

Selalu dok dengar ja og sebut Pasar Kemboja.. org cakap pasar kemboja ni syurga membeli belah bagi org perempuan. huhu Bagi yg tidak tahu Pasar Kemboja terletak di Parit Buntar. Majoriti yg menjual di situ adalah org kemboja tapi fasih berbahasa melayu tetapi ada juga org tempatan yg berniaga disitu.Alhamdulillah pada 24.10.2014 liza berkesempatan ke pasar kemboja.Jum ikuti perjalanan liza. :)

Kami bercadang bertolak yakni pukul 6pg.. wuffffff. awalnyer. ya mmg awal. sbb adik ipar cakap kalo lambat nanti parking penuh. jadi totehh2.,. pukul 7 bru kuaq dri homestay.. perjalanan dari homestay ke pasar kemboja dalam 15minit jer.

okeh dah sampai tu.. kami tengok kedai2 bru mula dibuka. jadi kami yakni rombongan mak cik ani (my mil) mengambil keputusan untuk sarapan pagi dulu. pekena roti canai telur. mabeleess. sedap..









Sesudah perut penuh. kami pun memulakan jelajah pasar kemboja kami. banyak sangat barang yg dijual. sampai kelabu la mata ni. kebanyakan yg dijual adalah baju,telekung, dan tudung wanita. baju lelaki susah sgt nk jmpa. kesian en suami sayer. tolong bwak barang jer. hehehe..



Liza ronda xhabes pon. sebab xlarat nak jalan. matahari pulak makin meninggi. panas nya hnya tuhan ja yg taw. pening nak memilih baju sbb terlalu banyak. Sapa2 yg p lepas ni disarankan bawak kipas yer. kipas tangan tu pun xpa. Huhu..





Hasil tangkapan pada hari tu. liza beli baju jubah sehelai berharga rm30,shaja.yippiii!!!my mum pulak beli blouse dan kain pasang. dalam pukul 10pg kami dh sudah settle membeli dan ready untuk pulang.





Pada pendapat liza,mmg best pasar kemboja ni. btul la org ckap syurga mmbeli belah kaum wanita. hehehe. tp nak nasihat awal2..p pagi2 yerr.. dan kalo yg ada baby tu..disarankan xyah lah p..kalau nak p jugak,tinggal baby kat sapa2 yer... sbb kesian,nnt panas. Pastu..kena la bijak tawar menawar yer... jgn terus beli. ronda2 dulu. Waktu makan roti canai tu ada pakcik kt situ pesan,kalo nak beli... jalan masok dalam sikit. jgan beli kt tepi jalan.sbb diorang mahal ckit. Heee.

Okey lah sampai sini saja,sila lah ke Pasar Kemboja,sediakan wang yg mencukupi yer!!! Hehehe...
posted from Bloggeroid

2 comments: