Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 18 October 2014

Petua bibir merah lip-lip!!




Bibir merah bak delima..wah2... Bibir merah semulajadi tanpa bantuan lipstick! hehe. Elok diamalkan bagi mereka yg xsuka pakai lipstick, Macam liza sendiri memang tak suka pakai lipstick,sebab apa?? Sebab bila pakai lipstick liza akan rasa cepat dahaga,kering tekak n mlut pun jadi kering. So memang jarang sangat n memang tak kan pakai pun lipstick. Tapi teringin gak nak mulut merah bak delima kan. Hahaha.. Jadi petua arini sangat sesuai untuk liza dan anda yg tak suka pakai lipstick! petua ni  liza dapat dari blog ni tips.


  • setiap malam sebelum tidur,amalkan sapu mulut anda dengan madu. madu makan tu yer,bukan madu itu yer. madu lg satu tu bukan sapu tapi haruslah di tampor 500 kali, hahaha, Madu sebenarnya membantu memelihara kelembapan kulit bibir serta mengekalkan teksture dan warna bibir supaya nampak sihat dan menawan,untuk mereka yg susah nak dapatkan madu,boleh juga sapu dengan mentega yer,
  • tips kedua pula tumbuk halia hingga lumat,tapis dan airnya dicampur dengan sebiji telur ayam kampung. Minum campuran halia dan telur ayam kg ni setiap pagi, Hasilnya bibir merah uols. Tapi lalu ker? erkkkk... so bg liza pilih yg no 1 la. senang. hehuuuu

Okeh lah selamat mencuba!!!

madu ini yer, ulang balik yer, bukan madu lagi satu, madu lg satu is a BIG NO.




   +
         halia                                                                  telur ayam village




No comments:

Post a Comment