Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 30 October 2014

Singkir+Buang Lemak dengan Alfalfa

Buang lemak?macam mana tu...?Tahukah anda bila kita makan makanan yg berlemak dan berkolestrol,lemak dan lendir akan melekat pada dinding usus,jika dibiarkan maka kita akan menjadi semakin lemah,lesu dan malas. Maka kita haruslah membersihkan @ detox lemak2 degil ni supaya badan sihat,kurus dan comel. hehehe.


Nak dijadikan cerita...arini liza lunch ngan ofismate dan kami decide untuk makan di Asama Restoran di Centre Square sg petani. Restoran ni terkenal dengan masakan Thailand nya yg superbbb... Mmg menjadi bualan ramai restoran ni..so saja la try kan xpenah p pun selama dok sg petani ni..Liza order nasi paprik ayam dengan air teh o ais.







Tahukah anda? paprik ayam ini sangat lah berminyakkkkk.. adehh. memang cannot go...air pulak manisss melecaihhh org kedah kata. (tapi sedap sebenarnya masakan dia).Oleh kerana lapar dan mengenangkan berbayar..ku telan jua. huhuu. Balik ja rumah. terus sambar Alfalfa. tak sabaq rasanya nak detoxxx lemak2,minyak2 dan manis2 ni.Untuk apa Alfalfa ni??
Alfalfa adalah produk Shaklee digunakan untuk detox atau buang toksin. Liza penah ceritakan kebaikan alfalfa di entry ini kenapa saya suka alfalfa. Alfalfa ini telah terbukti mampu menyingkirkan lemak dan kolestrol. Ujian klinikal telah terbukti bahawa penggunaan jangka panjang Alfalfa akan menghaouskan lemak,mengurangkan kolestrol,mencegah penyakit jantung,strok dan darah tinggi. Hanya ALfalfa sahaja yg mempunyai saponin,sperti span iaitu bertindak sebagai serat yg menyerap kolestrol.

Alfalfa juga salah satu produk wajib dalam set kurus Shaklee taw! Kawan baik Alfalfa dalam set kurus ialah Lechitin. Rujuk sini bakar lemak


20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


Bagi yang mahu dapatkan produk Shaklee ini,anda boleh hubungi saya di Pm/Email/Whatsapp/wechat/line/telegram liza : 017-4342965 
facebook : https://www.facebook.com/laliza89 
pages : https://www.facebook.com/Gurunsid : 
https://www.facebook.com/falizashop2013 
email : ku_marzaliza@yahoo.com 
cod : sekitar sg petani.gurun dan sewaktu dengannya,


No comments:

Post a Comment