Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 15 October 2014

Tompi & Kiki : Checkup Doktor


Al-kisah Checkup Doktor

Semalam (14/10/2014) liza bawak meow g jumpa doktor. Seperti yg liza cerita pada entry sbelum ni,meow2 liza dikhuatiri dijangkiti virus parvo. Sebab diorang cirit birit dan muntah2.

Nak cakap lega tu tak la sangat,ada jugak perasaan risau, Lepas check dengan doktor diorang bagi ubat ja lah,sebab doktor sini tak boleh check sama da parvo atau tak sebab diorang tak da alat. Sedih. Tapi berdasarkan apa yg liza sembang dengan doktor tu sendiri dia cakap kalau virus parvo keadaan kucing akan lebih teruk. Tapi keadaan Tompi & Kiki masih under control. Diorang masih ada selera makan dan aktif bermain.(cuma tak la seaktif dulu) So liza boleh tarik nafas lega sikit,

Berat Tompi turun 800gm. Bayangkan..dlam masa 3hari. Asalnya tompi 3.8kg,. Sedih sangat rasa,dia pun nampak kurus sgt, sedih..tak pa la tompi,nanti dah lega mummy belanja makan sedap2 yer!! 
Kiki pulak turun 100gm ja, Asal 2.6kg. td timbang tinggai 2.5kg. Kiki cirit tak seteruk tompi. Tapi still kena berjaga-jaga. Doktor pesan suh asingkan diorang dan bg ubat untuk 3 hari. Kalau dalam msa 3 ari xelok jugak kena bwak jumpa doktor lain. Harap2 diorang sembuh seperti sedia kala..



Keadaan normal dalam keta. Sangat manja dengan hubby, Hehehe.


Ni ubat2 yg doktor bagi. berbeza untuk Tompi dan Kiki.









Tompi dah kurus. Huaghhhh...sedih sangat, Kalo dak montel ja. Hukhukkk..

Mungkin bagi setengah orang akan cakap,alahhh..kucing ja pun. tu pun nak sedih-sedih. Perlu ingat..kucing juga makhluk Allah yg bernyawa,binatang kesayangan Nabi. Bila liza bela kucing,liza anggap ini adalah amanah liza. Liza n husband bela diorang,bagi makan dan jaga sebaik mungkin. Kalo husband keja malam,diorang lah yg temankan liza. :(
Ofkos bila sakit akan rasa sedih kan. Entah lah.tak taw nak cakap camna lagi.. hukhukkk..
. Doakan lah tompi n kiki sembuh seperti sediakala,

No comments:

Post a Comment