Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 10 November 2014

Nak minum ESP ada caranya.. bukan suka-suka taw

Jika haritu liza share cara makan Omega Guard yg betul di entry ini Makan Omega dengan Betul,jadi pada harini liza nak share tentang cara minumn Energy Soy Protein Shaklee atau lebih glamour dengan singkatan ESP. Untuk apa ESP ni?? Macam2 lah.. boleh rujuk disini. kebaikan ESP yg perlu anda tahu. Okeh dah tahu kebaikannya jum kita tengok cara minum esp pulak yer.

1) ESP + Air Suam

2) ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)

3) ESP + Milo

4) ESP + Twister Oren

5) ESP + Fresh Milk + kurma (kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 
mahupun blend) 

6) ESP + Ribena  

7) ESP + Nesvita 3 in 1 

8) ESP + Susu Anmum 

9) ESP + campuran buah-buahan dan blend (boleh pilih buah kegemaran anda) 

10) ESP + Horlicks 

11) ESP + Nestle Bliss

12) ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake


Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP

Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda (1 atau 2 kali sehari)

Untuk yang ingin kuruskan badan, boleh mengambil ESP di antara waktu makan utama supaya perut rasa kenyang:) 


Tips ESP

  • Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi esp.
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal
  • Gunakan tumbler atau shaker untuk menggoncang bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul


Cara buat masker ESP
Oh ya! Tak lupa jugak,ESP juga boleh dibuat sebagai masker! Walaweeehhh!!!

  1. Ambil 1 sudu kecil ESP, bancuhkan dengan sedikit air sejuk.
  2. Apply di muka sehingga penuh dan rata.
  3. Biarkan semalaman / bagi yang tak selesa tidur dengan masker boleh cuci selepas 2-3  jam.

2 comments: