Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 3 November 2014

Kenapa Omega Baik untuk Ibu mengandung?

Kenapa Omega Baik untuk Ibu Mengandung?

Omega 3 mengandungi EPA dan DHA yang bernilai untuk tumbesaran janin dan juga perkembangan otak janin. Tahukah anda ibu mengandung yang mengambil omega 3 secukupnya akan melahirkan anak yang lebih cerdik dan lebih cepat belajar daripada anak dari ibu yang kurang mengambil omega 3 secukupnya sewaktu mengandung.

Keperluan Omega 3 Untuk Ibu Mengandung
Pengambilan omega 3 secukupnya ketika mengandung dapat membantu merendahkan risiko eczema bayi. dan juga mengelakkan kelahiran pra-matang. Omega3 juga membina sistem imun bayi yang lebih kuat dan dapat mengurangkan risiko selesema dan batuk di bulan-bulan pertama selepas kelahiran mereka.

Ibu-ibu yang mengambil omega 3 secukupnya semasa mengandung juga, dalam tempoh enam bulan pertama selepas kelahiran akan mendapati bayi mereka lebih cepat bertutur, kemahiran motor halus yang lebih baik, serta tingkah laku-sosial yang lebih baik dan terkawal. 


Sumber omega 3 adalah seperti telur, tauhu, walnut, susu soya dan ikan. Sumber omega 3 yang terbaik adalah ikan laut sejuk seperti tuna, salmon dan trout. Anda juga boleh melengkapkan keperluan omega 3 harian anda dengan mengambil supplement omega 3 tambahan.

Walaubagaimanapun anda harus menjadi pengguna bijak, pilihla omega 3 yang mempunyai kandungan bahan berbahaya seperti merkuri yang rendah.  Omega Guard Shaklee adalah supplement omega 3 yang tebaik untuk pilihan ibu mengandung kerana tidak mengadungi toksik, plumbum, merkuri, arsenik, dioksin, PCB dan kadmium.

Psssss... Omega Guard Shaklee mengandungi minyak ikah yg terbaik. Rujuk entry ini Betul ke Omega Guard Shaklee adalah yg terbaik? 


 
Waktu yang paling sesuai untuk mengambil Omega 3 adalah semasa trimester ketiga kandungan. Ketika ini, omega 3 mudah diserap ke dalam tubuh bayi untuk perkembangan otak yang normal dan bijak. 

Untuk ibu-ibu hamil sekalian,jum dapatkan Omega sekarang,berlabur sedikit demi kepentingan bayi dalam kandungan. Beli 2 botol Omega Guard Shaklee dan anda berpeluang untuk mendapat 5% diskaun!!! Hubungi Liza segera untuk rebut peluang keeamasan ini!! :D Bulan ini adalah bulan demam Omega hehehe. Bersempena dengan promosi hebat Shaklee. Rujuk entry ini. PROMOSI NOV 2014 "OMEGA GUARD SHAKLEE"

Bagi yang mahu dapatkan produk Shaklee ini,anda boleh hubungi saya di Pm/Email/Whatsapp/wechat/line/telegram liza : 017-4342965 facebook : https://www.facebook.com/laliza89 pages : https://www.facebook.com/Gurunsid : https://www.facebook.com/falizashop2013 email : ku_marzaliza@yahoo.com cod : sekitar sg petani.gurun dan sewaktu dengannya,

2 comments: