Menyulam cinta halal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, 7 November 2014

Kulit muka bak gunung berapi



j

Dari jauh nampak cantik, dalam gambar pun gebu jer nampak bak neolofa mai dekat.. alamak... kulit muka bak gunung berapi? penuh dengan jerawat dan parut. Aduhaii..masalah kan?

Liza sendiri penah alamai masalah ni. Akibat salah guna produk. Alhamdulillah Shaklee membantu memulihkan kembali kulit muka liza.Disini liza nak cerita sikit mengenai cara utntuk cegah jerawat. jum tengok.

Diantara tips yang boleh diamalkan untuk mencegah jerawat ini adalah:


  1. Pencucian muka menggunakan produk pencuci muka antibakteria.
  2. Jika menggunakan produk rawatan jerawat, sapukan juga pada kawasan yang terdekat dan bukannya ditempat yang ditumbuhi jerawat sahaja.
  3. Amalkan penggunaan produk yang mengandungi asid salisilik yang mampu membersihkan pori dari kekotoran. 
  4. Penggunaan alat solek atau penjagaan muka non-comedogenic supaya tidak berlaku iritasi ataupun alergi pada kulit.
  5. Membuat rujukan kepada pakar dermatologi tentang cara membuang bintik hitam tanpa meninggalkan kesan parut.
  6. Elakkan menyentuh muka tanpa memastikan tangan itu bersih terdahulu. Ini kerana tangan merupakan anggota badan yang paling banyak mempunyai bakteria.
  7. Jangan sesekali memicit jerawat kerana ianya boleh meninggalkan kesan parut.
Okeh dah taw cara untuk cegah jerawat tu leh la amalkan selepas ni. Terutama tips terakhir iaitu jgn picit jrawat. liza taw rmai yg alami masalah suka picit jrawat kan. hehehe. Jadi cuba elak okeh kalo xnak kulit muka bak gunung berapi!!

Bagi yang mahu dapatkan produk Shaklee ini,anda boleh hubungi saya di Pm/Email/Whatsapp/wechat/line/telegram liza : 017-4342965 facebook : https://www.facebook.com/laliza89 pages : https://www.facebook.com/Gurunsid : https://www.facebook.com/falizashop2013 email : ku_marzaliza@yahoo.com cod : sekitar sg petani.gurun dan sewaktu dengannya,

3 comments:

  1. Ingatkan muka ada api rupanya kawah2 dan bekas jerawat :p

    :: anmashealthcare.blogspot.com ::

    ReplyDelete
  2. takut jugak kalau kena macam tu.. nasib baik selalu makn esp..heehe=D

    Rahsia Kecantikan Semulajadi

    ReplyDelete